Tudástár

Ismeri az „EVÉS” és a „TÁPLÁLKOZÁS” közötti különbséget?

A táplálkozás 6 szakasza

Amikor a táplálkozás kifejezést halljuk, gyakran azt gondoljuk: egészséges  és teljes táplálékbevitelről van szó. A gyakorlatban azonban, a táplálkozás igazán csak abban az esetben valósul meg, amennyiben minden  egyes sejtünk megkapja a fontosabb tápanyagokat olyan egyszerû formában, hogy azokat képes legyen feldolgozni. Fontos, hogy a szervezetünkbe  juttatott  tápanyagokat a sejtek felvegyék, feldolgozzák és beépítsék, a végtermékek pedig távozzanak belőlük.

Jól jegyezzük meg a különbséget:  étkezés az, amit megeszünk,  míg táplálkozás  az, amit a sejtjeink és szöveteink  valójában megkapnak.

A GNLD Tudományoss Tanácsadó Testülete, a SAB, nagyon jól átlátja ezt a különbséget. A tápanyagok hat jól elkülöníthető fázison mennek át, miközben szervezetünk gondoskodik a sejttáplálásról. Ezeknek a fázisoknak mindegyike hatékonyan kell működjön azon, hogy a szervezetnek biztosítsa az optimális táplálást. Elég lenne egy kis hiba ezeknek a fázisoknak a működésében ahhoz, hogy csökkenjen az esélyünk a jó egészségre.

A GNLD minden  egyes táplálék-kiegészítője  kiegyensúlyozott táplálkozást biztosít, ugyanakkor segíti egy vagy több stádium működését. Mindezeken túl, minden GNLD-termék alapos teszteken és vizsgálatokon ment át, azt bizonyítandó, hogy a szervezet tökéletesen  képes hasznosítani a benne lévő tápanyagokat. És végül a GNLD speciális táplálék-kiegészítői hozzájárulnak a 6 táplálkozási szakasz hatékonyságának  javításához, és ezzel ahhoz, hogy szervezetünk minden egyes sejtje hozzájusson a szükséges tápanyagokhoz.

A táplálkozás 6 szakasza részletesen:

1. Az étkezés

Az étkezés az elsõ lépés afelé, hogy szervezetünket megfelelő és kiegyensúlyozott tápanyagellátásban részesítsük az optimális egészségi állapot elérése érdekében. Az étkezés magában foglalja mindazt az egészséges vagy egészségtelen szilárd táplálékot és folyadékot, amit nap mind nap elfogyasztunk. A bevett táplálék-kiegészítők is részét képezik a napi étkezésünknek.

A GNLD táplálék-kiegészítõ programjának az a célja, hogy mindennapi  étrendünk megfelelő arányban és mennyiség- ben tartalmazza azokat a tápanyagokat, amelyek az optimális egészség eléréséhez szükségesek.

2. Az emésztés

Az emésztés a rágással kezdõdik, és magába foglalja a  savak és az  enzimek tevékenységét  is. Az emésztés az a folyamat, amelynek során szervezetünk lebontja az elfogyasztott ételeket, hogy aztán egyszerű vegyületekként képes legyen hasznosítani azokat akár energiaforrásként, akár a sejtek és szövetek felépítéséhez. Például a lipideket, a fehérjéket és a szénhidrátokat szervezetünk zsírsavakká, aminosavakká,  illetve egyszerű cukrokká alakítja. Minden egyes GNLD termék könnyen emészthető. Termékeink összetételében megtalálhatóak olyan, az emészthetőséget segítő összetevők, mint az enzimek.

Ezenkívül, a kapszulák előállítása során alkalmazott technológia biztosítja a gyors felolvadást és beépülést az emésztési folyamat megkönnyítése végett.

3. A felszívódás

Felszívódásnak azt a folyamatot nevezzük, amelynek során az emésztés termékei, az egyszerű cuk- rok (a szénhidrátokból), az aminosavak (a fehérjékből), a zsírsavak ( a zsírokból és olajokból), valamint a vitaminok, ásványi anyagok, fitonutriensek és egyebek a bél nyálkahártyáján át közvetlenül a véráramba jutnak. Miközben a tápanyagok jelentős része a véráramba kerül, a lipidek és a zsírban oldódó anyagok hosszabb utat tesznek meg: a nyirokrendszeren kell átjutniuk.

A GNLD táplálék-kiegészítői könnyen felszívódnak, így az alapvető tápanyagok a véráramon keresztül gyorsan eljutnak a szervezet sejtjeihez.

4. A keringés

A keringés feladata, hogy a szervezet minden egyes sejtjéhez eljuttassa a felszívódott tápanyagokat. Jó keringés nélkül a tápanyagok nem jutnak el a sejtekhez, még akkor sem, ha megfelelően étkezünk, és az emésztésünk  és a tápanyagok felszívódása is tökéletesen működik.

GNLD Tudományos Tanácsadó Testülete, a SAB, elismeri a vér és a keringési rendszer alapvető szerepét a megfelelő sejt- táplálásban. Ez a kérdés mindenki számára megfontolandó, aki elkezd egy táplálék-kiegészítõ  programot.

5. A tápanyag felvétele

Ahhoz, hogy szervezetünk sejtjei megfelelően növekedjenek és újraképződjenek, elengedhetetlen a helyes tápanyagfelvétel. Ezt a sejtjeinket körülvevő sejthártya szabályos működése teszi lehetővé, aminek elő feltétele a sejtek egészsége.

Sokak szerint az öregedés annak köszönhető, hogy sejtjeink újraképződése nem tart lépést a pusztulásukkal. A helyes sejttáplálás elengedhetetlen a megfelelő sejtképződéshez.

A GNLD létfontosságú lipideket és szterolokat tett a készítményeibe, amelyek elősegítik a sejtek tápanyagfelvételét. Az ismerős régi közmondás, amely szerint „az vagy, amit eszel”, kissé átalakítva így hangzik: „az vagy, amit a sejtjeidbe juttatsz.”

6. A kiválasztás

A táplálkozás utolsó szakasza a végtermékek eltávolításából áll. Ez sejtszinten kezdődik, majd befejezetté az anyagcsere  folyamatokban résztvevő szervek – a bőr, a vesék, a tüdő és a vastagbél – segítségével válik. Létfontosságú, hogy a salakanyagok rendszeresen és teljes mértékben távozzanak a szervezetből.

A GNLD termékei segítik a sejteket és az egész szervezetet a végtermékek természetes és hatékony eltávolításában.

Miként a szervezet is egymással összefüggésben hasznosítja a tápanyagokat, úgy a táplálkozás hat szakasza is szoros összefüggésben áll. Mindegyik közülük befolyásolja a többi működését.

A GNLD minden egyes táplálék-kiegészítő  terméke létfontosságú tápanyagokat tartalmaz, amelyekkel hozzájárul a táplálkozási ciklusok sikeres működéséhez.

Kapcsolódó termékek és cikkek

Related posts

2 Thoughts to “Ismeri az „EVÉS” és a „TÁPLÁLKOZÁS” közötti különbséget?”

Leave a Comment