Tudástár

Neolife CoQ10 rövid összefoglaló

A Q10 koenzim (más néven ubikinon) egy zsírban oldódó alkotóelem, ami minden élőlény minden sejtjében megtalálható. A Q10 koenzim minden emberi sejtbenjelen van, a mitokondriumokban és azok körül a legkoncentráltabban.
Mivel zsírban oldódik, a Q10 koenzim főleg a sejtek membránjában található.
Ismert tény, hogy a szervezetben a Q10 koenzim mennyisége a kor előrehaladtával természetszerűleg csökken: egyrészt a szervezet csökkent hatékonysággal állítja elő (bioszintézis), másrészt a növekedett anyagcsere szükséglet miatt. A szervezet öregedése lelassítja a bioszintézist, így 50 éves korra gyakran 50%-os visszaesés is tapasztalható.
Bizonyos étrendek, a helytelen életvitel, néhány vényköteles gyógyszer a …

Tovább olvasás
Tudástár

A teljes omega-3 zsírsav család

A GNLD azóta dolgozik azon, hogy ismertté tegye az omega-3 zsírsavak fontosságát egészségünkre, fizikai és szellemi frissességünkre, amióta a  kutatók eszkimókon végzett tanulmányai felfedték, hogy pozitív összefüggés van az omega-3 zsírsavak fogyasztása és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentése között.
A legutóbbi kutatások bebizonyították annak fontosságát, hogy az omega-3 zsírsavak családjába tartozó mind a 8 komponenst fogyasszuk, azért, hogy ezen esszenciális tápanyagok szinergikus hatásaiból származó összes előnyt élvezhessük.
Melyek az omega-3 zsírsavak?

ALA – Alfa-linolénsav
SDA – Szteraidonsav
ETA(3) – Eikozatriénsav
ETA – Eikozatetraénsav
EPA – Eikozapentaénsav
HPA – Eneikozapentaénsav
DPA – Dokozapentaénsav
DHA – Dokozahexaénsav

A GNLD legmodernebb és …

Tovább olvasás
Tudástár

HPV (Human Papillomavirus)

Méhnyakrák és a HPV elleni küzdelem
A méhnyakrák világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat. A világon 550 ezer méhnyak- és egyéb rák kialakulásáért felelős, mely az összes daganatos megbetegedések 6,1%-a. Az epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a méhnyakrákok és az egyéb genitális karcinómák több mint 90%-a összefügg a humán papillomavírussal (HPV).
A HPV az egész világon megtalálható, és legalább 100 alfaja különböztethető meg, melynek egy része a bőrt, másik része a nyálkahártyát támadja meg. Ezek közül mintegy 60-féle törzs a nemi szervek tájékán, a …

Tovább olvasás
Tudástár

Az Omega 3 zsírsavak hiánya az étrendből

Elegendő omega-6 zsírsavat fogyasztani a fejlett országokban nem nehéz. Az omega-3 zsírsavak esetében ezt nem állíthatjuk: megfelelő mennyiségű halat fogyasztani (a legfontosabb omega-3 zsírsav) a legtöbb ember számára lehetetlennek tűnő feladat. A táplálkozási szakemberek heti két vagy három adag hal fogyasztását javasolják, ezzel szemben az emberek többsége csak hetente egyszer eszik halat!
A modern táplálkozás omega-3 zsírsavban szegény elemeket tartalmaz.
Elméletben a tudósok napi 800-1100 milligramm, amiből 3-400 mg DHA és EPA zsírsav fogyasztását javasolják, gyakorlatban az átlagfogyasztás alig éri el az 50 milligramm EPA és 80 DHA mennyiséget, ami a szükséges …

Tovább olvasás
Tudástár

Az Omega-3 zsírsavak meggátolhatják a daganatok fejlődését

Állatokon végzett kísérletek során az omega-3 zsírsavak csökkentették a daganatok számát, méreteit és növekedési ütemét. Az eredmények még jobbak, ha alacsony zsírtartalmú étrenddel párosul az omega-3 bevitel.
A kutatások értékelése igazolta, hogy

vastagbél,
hasnyálmirigy,
emlő és dülmirigyrák

esetében tapasztaltak csökkenést a daganatok méretére, növekedésére vonatkozólag.
Egy emberekkel végzett átfogó kísérlet azt igazolta, hogy azok, akik több omega-3 zsírsavat fogyasztanak, statisztikailag egyharmaddal kevesebb esetben néznek szembe egy daganat kialakulásának kockázatával, mint azok, akik inkább omega-6 zsírsavat fogyasztanak.

Tovább olvasás
Tudástár

A halat okkal nevezik az Agy Táplálékának

Századokon keresztül a halat „az agy táplálékának nevezték”.
Azért, mert az omega-3 zsírsavak elősegítik az idegrendszer, az agy és a szem optimális működését. Az idegsejtek hártyája módfelett „folyékony”, és az omega-3 zsírsavak óvják ezt a folyékonyságot.
A szervezet sejtjei értékelik az omega-3 zsírsavakat: ha ezek jelen vannak a táplálkozásban,  gyakorlatilag bárhol helyettesítik az omega-6 zsírsavak egy részét, főleg a vérsejtekben és az idegsejtekben. A szövetek többségében korlátolt mennyiségű omega-3 zsírsav van, a sejtek pedig fel tudják használni az omega-6 zsírsavakat a helyükön.
Ez nem érvényes az idegsejtre, aminek szüksége van az omega-3 zsírsavak …

Tovább olvasás
Tudástár

A halolaj gyulladáscsökkentő

Az omega-3 zsírsavak az immunrendszer működését és a szervezet gyulladásos folyamatait is pozitívan befolyásolják.
Ily módon, fontos szerepet tölthetnek be bizonyos szövetek, mint például a véredények, a bőr, a máj, az ízületek, a vese, a hasnyálmirigy szöveteinek egészséges működésében. Az omega-3 zsírsavak azáltal, hogy a gyulladást okozó anyagok mennyiségét is csökkentik, enyhíthetik az ízületi, a menstruációs fájdalmakat, a bélrendszerben előforduló enyhébb vagy súlyosabb lefolyású gyulladásokat.
IZÜLETI GYULLADÁSOK
A világon körülbelül 165 millió ember szenved reumában vagyis ízületi gyulladása van. Világszerte a kutatások azt igazolták, hogy az omega-3 zsírsavak képesek enyhíteni az ezzel járó …

Tovább olvasás
Tudástár

A halolaj jótékonyan hat a szív működésére

Azokban az országokban, ahol nagyon sok halat fogyasztanak, a szív- és érrendszeri betegségek kevésbé elterjedtek, mint ott, ahol kevesebb halat fogyasztanak. Például az eszkimók, akik annak ellenére, hogy nagyon sok zsírt fogyasztanak, mégsem szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben; mindez azért van így, mert halból származó zsírokat fogyasztanak. Sőt, egytizede a dánok és az észak-amerikaiak körében előforduló eseteknek! Az eszkimók napi 5-10 gramm omega-3 zsírsavat fogyasztanak.
A halolaj jótékonyan hat a szív működésére
1992-ben a szív- és érrendszeri betegségek okozta mortalitás a japán férfiak soraiban volt a legalacsonyabb 34 fejlett országban végzett felmérés …

Tovább olvasás
Tudástár

Az OMEGA-3, OMEGA-6 és az esszenciális zsírsavak közti arány

ÉTKEZÉSI ZSÍROK: A JÓK, A ROSSZAK ÉS AZ ESSZENCIÁLISAK
Véget nem érő harcunk folyamán, melyet a kilókkal vívunk, a zsírokat szélsőségesen negatív megvilágításban kezdtük el látni. És abban az igyekezetünkben, hogy étrendünket megszabadítsuk a telített zsírsavaktól és a koleszterintől, sokszor abba a hibába esünk, hogy teljesen kiküszöböljük étrendünkből. De nem minden zsír káros. Vannak jó zsírok is, sőt, egészségünk szempontjából létfontosságúak is léteznek.
Ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat, szükségünk van a lipidekre, szterolokra és esszenciális zsírsavakra. Vannak olyan „jó” zsírsavak, melyek a sejthártya felépítésében töltenek be fontos szerepet. Mások az agy, a …

Tovább olvasás
Tudástár

Miért kell a C-vitamin?

Miért szükséges a C-vitamin?

Mert alapvető tápanyag. A C-vitamin fontos az általános jó közérzet biztosítására, továbbá kiemelkedő szerepet játszik a kötőszövetek, a véredények, az immunrendszer sejtjei, az ínyek, a fogak, a csontozat és az egyéb szövetek és szervek megfelelő állapotának fenntartásában.
Mert hatásos vízben oldódó antioxidáns. A C-vitamin segít a testnedvek védelmében és óvja a sejtek vízalapú részeit a szabadgyökök támadásaitól.

Miért jók a GNLD C-vitamint tartalmazó termékei?

Mert kiemelkedő hatékonyságú, kiváló minőségű C-vitamint és hozzákapcsolódó elemeket tartalmaznak. A felhasznált C-vitamin kizárólag citromból, narancsból és grapefruitból származik, ezért a szervezet tökéletesen fel tudja dolgozni.
Sustained …

Tovább olvasás