Kapcsolódó cikkek Takarítási, tisztítási kihívások

A fertőtlenítés elfeledett kihívásai

Ma olvastam egy cikket
http://www.hir24.hu/it-mobil/2011/11/10/kakis-a-mobilok-16-szazaleka/
egy kutatásról, amelyben azt próbálják kideríteni, hogy milyen tárgyakon és eszközökön található rengeteg kosz és bacilus.
Számomra a legmegdöbbentőbb az egész kérdésben, hogy mennyire nem veszünk tudomást ezekről a dolgokról, amelyek jelen vannak az életünkben.
Mennyire szennyezett a billentyűzet, amit talán most is fog?
A kutatás adatai szerint egy átlagos billentyűzet 60-szor annyi baktériumot tartalmaz, mint egy WC ülőke. Elég megdöbbentő tény, ugye?
Mi a legfertőzöttebb eszköz?
Vajon, melyik az a tárgy a háztartásunkban, amelyik kimagaslóan a legszennyezettebb az összes között?
Nyereményjáték
Írja meg nekem, hogy Ön szerint melyik a legfertőzöttebb eszköz a háztartásokban …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Vasaláskönnyítő, antiallergén textilöblítés

Ma már egy öblítőtől nemcsak azt várja el az ember, hogy lágyítson, puhítson, hanem hogy tisztítson is, és a mosószerrel együtt tegye a ruhát könnyen vasalhatóvá és illatossá. A Soft használatával hatékonyan és gazdaságosan biztosíthatja a ruháknak azt a frissességet és kellemes illatot, amit mindannyian szeretünk.
A Soft nemcsak kellemes illatú és tapintású, hanem az elektrosztatikus feltöltődés kellemetlenségeit is megszünteti, ezáltal a ruhák sokkal könnyebben vasalhatók. A szőnyegek antisztatizálására is kiválóan alkalmas.

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Környezetbarát folttisztítás

Bizonyos tisztítási feladatok, ha tökéletes munkára törekszünk, rendkívüli mosóhatást igényelnek. A kemény víz olykor nagyon megnehezíti a háziasszony munkáját. A foszfátmentes mosószerek néha nem fehérítenek tisztességesen, máskor pedig maga a szennyeződés makacsolja meg magát. A megoldást egy hatékony adalékanyag jelenti, amely mintegy “rásegít” a mosószer munkájára.
A Booster mosószeradalék minden igényt kielégít: eltünteti a makacs szennyeződéseket és felveszi a harcot a zsíros foltokkal is. Kiválóan alkalmazható mosásnál, mosogatásnál, vagy akár padlótisztításnál. Igen sokoldalú készítmény, melyet bátran használhatunk háztartási gépeink fényesítésére, csempe és …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Mosás környezetbarát módon ÉS hatékonyan

Biztosan az Ön szekrényében, ruhatárában is rengeteg különböző méretű, színű és anyagú ruhadarab található. Mindannyian szeretnénk ezeket a ruhadarabokat biztonságosan és hatékonyan kimosni, de egyikünk sem szeret mindig újabb és újabb termékeket vásárolni. Fontos, hogy az alkalmazott mosópor nyomok nélkül, a mosógépet és a környezetet kímélve varázsolja tisztává és ragyogóvá a ruhát.
A G1-et olyan tulajdonságok jellemzik, amelyek megkülönböztetik a piacon kapható többi mosóportól.
Biztonságosan alkalmazható minden szövettípuson, nem hagy nyomot, ezért a mosott ruha nem válik szürkévé, és nem irritálja a bőrt. Minden mosógépben használható, …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Fertőtlenítés

Napjainkban igen gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy nem elégedhetünk meg csupán a “látható” tisztasággal: olyan szert kell használnunk, amely egyesíti magában a kiváló tisztítószer és a hatékony fertőtlenítő hatását. Használható lakásban, iskolákban, kollégiumokban, kórházakban, középületekben, állatorvosi rendelőkben, szállodákban, tornatermekben, öltözőkben, és minden olyan helyen, ahol fontos megakadályozni a közös használatú tárgyakból vagy felületekből adódó fertőzések terjedését.
Környezetünkben számtalan olyan baktériumcsíra fordul elő, melyek elszaporodásának megakadályozására folyamatosan figyelmet kell fordítanunk. Egy nem megfelelő fertőtlenítőszer nem csak a kívánt higiéniát nem garantálja, de …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Ragyogjon minden – erőfeszítés és kompromisszumok nélkül

Ma már annyi mindent kell egy lakásban tisztítani, hogy több típusú háztartási tisztítószerre van szükség. Emiatt túlzottan sokféle termék van a piacon. Az univerzális tisztítószerek, amelyek különféle feladatok ellátására alkalmasak, egyrészt optimális tisztítást tesznek lehetővé, másrészt időt és pénzt takarítunk meg velük.
A Super 10 egy olyan univerzális tisztítószer, amely a különböző, speciális tisztítószerek hatását egyesítve a legjobb hatást éri el.
1:3-as higításban 4 liter, fokozottan szennyezett területek tisztítására alkalmas tisztítószert kapunk, melyet motorok zsírtalanítására, autóalkatrészek, szerszámok, tűzhelyek és sütők, alumínium ajtók, ablakok, krómozott felületek és vérfoltok tisztítására, eltávolítására használhatunk.
1:10-es higításban 11 …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Piszok-intenzív és nagy ügyfélforgalmú cégeknek

Legutóbbi kedves ipari tisztítószer-megrendelőnk (egy járműipari alkatrész-beszállító), miután feltettük a kérdést, hogy miért a GNLD ipari tisztítószerét rendelte, a következőt válaszolta: „Mert az ügyfelünk (autógyár) ezt kérte.” Magyarország legmagasabb hozzáadott értéket előállító autógyára pedig valószínűleg nem téved…:o)

Ugye mindannyian egyetértünk abban, hogy a mai, (kis)vállalkozások számára nem éppen rózsás gazdasági helyzetben mindent meg kell tenni a régi ügyfelek megtartása, és lehetőség szerint újak szerzése érdekében? Az ügyfelek egyre igényesebbek környezetük iránt, és – nem tudom, Önök hogy vannak vele – én biztosan szívesebben hagyom ott a pénzem egy olyan cégnél, ahol …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Takarító vállalkozásoknak

Csak Budapesten közel száz, országosan pedig további ugyanennyi takarításra szakosodott vállalkozás van… s ezek csak azok, amelyek Internetes honlappal rendelkeznek – azaz mondhatjuk, hogy ezen a piacon meglehetősen kiélezett a verseny, s nem könnyű kitűnni a tömegből. Ezt persze Önök tudják a legjobban.
A komolyabb vállalkozások filozófiájában, minőségbiztosítási rendszereiben szerepel a környezetbarát takarító- és tisztítószerek használatának preferenciája, amely összhangban áll az Európai Unió környzetvédelmi törekvéseivel.
Az Ön szolgáltatásainak a minősége is részben azon múlik, hogy milyenek azok a tisztítószerek, amelyekkel dolgozik – s miért ne lenne elképzelhető, hogy a GNLD az Ön …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

Szociális, oktatási és egészségügyi intézményeknek

Az egyik budapesti kerületből már a harmadik óvoda vezetőnője döntött úgy, hogy a jelenleg használt, jó öreg Hypo helyett – a gyermekek egészsége, a takarítási feladatokat is ellátó dadus nénik kezének védelme, valamint környezetvédelmi szempontok miatt – a jövőben a GNLD Disinfectant fertőtlenítőszerét használják az óvodában.
A legtöbb – sőt, megkockáztatom, minden – szociális és oktatási intézmény: bölcsődék, óvodák, gyermekotthonok,  iskolák, nyugdíjas otthonok, egészségügyi intézmények: klinikák, kórházak, orvosi rendelők,  gyógyfürdők, állatorvosi rendelők vonatkozásában az Európai Unió által támasztott higiéniai és környezetvédelmi követelményeknek való megfelelés komoly kihívást jelent a többségében önkormányzati fenntartású …

Tovább olvasás
Takarítási, tisztítási kihívások

A tisztítószer nem mindig olyan, amilyennek reklámozzák…

“Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, hogy kissé szkeptikusan szemlélem a televízióban a jól ismert tisztítószer-reklámokat… tudják, amikor az össze-vissza égett jénaiba elég egy csepp mosogatószer és egy laza kézmozdulat, és újra csillog-villog…
Bennem valahogy mindig felmerül a kétely, hogy ha ezt én, itthon, ugyanígy csinálnám, tényleg működne-e? Persze aztán csak nem hagy nyugodni a dolog, hiszen ki szeret hosszasan a mosogató mellett suvickolni, és ugyebár ha egy csepp esély is van arra, hogy ettől megszabaduljunk, akkor azt azért egyikünk sem hagyná ki… ezért előbb-utóbb csak megvesszük azt a „csodaszert”, és izgatottan …

Tovább olvasás