Egészségügyi problémák

A C-vitamin feloldja az agyban az Alzheimer-kórban bekövetkező lerakódást – állítják svéd kutatók

Állatkísérletekben a C-vitamin képes megszüntetni az Alzheimer-kór okozta elváltozásokat.
Svéd kutatók nagy figyelmet keltő eredményeit a Journal of Biological Chemistry közölte.
Alois Alzheimer német ideggyógyász 1906-ban írta le a később róla elnevezett, mind súlyosabb memóriazavarral járó betegséget. A betegség sajnos egyáltalán nem ritka: a nemzetközi statisztikák szerint 65 éves kor fölött a lakosság egy százaléka szenved benne, előfordulásának gyakorisága pedig ötévente megduplázódik. Sokan ennek alapján az öregedés velejárónak tartják, de az utóbbi időben mind többet tudunk arról, hogy megjelenésében igen bonyolult ideggyógyászati összefüggések játszanak szerepet.
A betegségben az agy bizonyos területein kórosan megváltozott …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a C-vitamin könnyen lebomlik, lehetséges, hogy a tabletták idővel veszítenek hatékonyságukból?

A GNLD nagy figyelmet fordít a termékek hatékonyságának biztosítására: ezért a tabletták úgy lettek kikísérletezve, hogy a benne található alkotóelemek könnyen felszívódhassanak az emberi szervezetben.
A GNLD C-vitamin alapú tablettái flavonoidot és egyéb összetevőket is tartalmaznak, ezzel biztosítva a megfelelő C-vitamin mennyiséget. Garanciát biztosít ezen felül a különösen fejlett technológia is, hiszen az alapanyagok, nyomelemek – amelyekből a GNLD termékek készülnek – nem károsodnak a gyártási folyamat során.
Egy olyan egyedi technológiáról van szó, amelynek segítségével a termék megőrzi a benne található alapanyagok hatékonyságát. A GNLD tehát garantálja az All-C és a …

Tovább olvasás
Folyamatos felszívódású C vitamin
Antioxidánsok Vitaminok

Sustained Release Vitamin C folyamatos felszívódású C-vitamin

A C-vitamin a szervezet rendelkezésére álló legfontosabb vízben oldódó antioxidánsa, erősíti az immunrendszert, elősegíti a sebek behegedését és általánosságban alapvető fontosságú a megfelelő egészségi állapot megőrzésében. Eltekintve a specifikus antioxidáns tulajdonságaitól, a C-vitamin fontos alkotóeleme a szervezet védőrendszerének, továbbá nélkülözhetetlen a legfontosabb zsírban oldódó antioxidáns, az E-vitamin helyreállításánál.
A C-vitamin hasznos a sejteket összetartó „cement”, a kollagén helyreállításában is, amely fontos szerepet játszik a bőr, a csontok, a véredények és az egyéb szövetek felépítésében.
A C-vitaminban gazdag étrend összefüggésben van a hosszabb élettartammal és csökkenti a daganatok kialakulását, az infarktus-fenyegetettséget, az ízületi …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Influenza, megfázás és kezelése

Az influenza egy vírus által okozott fertőző betegség. A kórokozók emlősöket (pl. ember, sertés, ló) és madarakat (pl. vadkacsa) képesek megfertőzni. A betegség az emberek között cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezés (pl. váladékkal szennyezett kéz) útján terjed. Fő tünetei a hirtelen kezdődő láz, izomfájdalom, elesettség, később pedig száraz köhögés. Különösen időseknél, súlyos szövődmények léphetnek fel.
2009-ben egy új H1N1 vírus jelent meg, amely részben sertés (kis részben madár) és részben emberi A-vírusból származik. Szerkezetében különbözik az eddigi H1N1 vírusoktól. Az emberek nagy része – a 65 éven felüliek egy részének kivételével – …

Tovább olvasás
Tudástár

Miért kell a C-vitamin?

Miért szükséges a C-vitamin?

Mert alapvető tápanyag. A C-vitamin fontos az általános jó közérzet biztosítására, továbbá kiemelkedő szerepet játszik a kötőszövetek, a véredények, az immunrendszer sejtjei, az ínyek, a fogak, a csontozat és az egyéb szövetek és szervek megfelelő állapotának fenntartásában.
Mert hatásos vízben oldódó antioxidáns. A C-vitamin segít a testnedvek védelmében és óvja a sejtek vízalapú részeit a szabadgyökök támadásaitól.

Miért jók a GNLD C-vitamint tartalmazó termékei?

Mert kiemelkedő hatékonyságú, kiváló minőségű C-vitamint és hozzákapcsolódó elemeket tartalmaznak. A felhasznált C-vitamin kizárólag citromból, narancsból és grapefruitból származik, ezért a szervezet tökéletesen fel tudja dolgozni.
Sustained …

Tovább olvasás