Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

A halolaj javítja az agyműködést – egy újabb bizonyíték

A táplálékkiegészítőként használt halolaj az utóbbi időben igen népszerűvé vált, többnyire a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése céljából, de szedték az Alzheimer-kór előrehaladásának lassítása végett is. Amerikai kutatók az Alzheimer-kór nemzetközi kongresszusán számoltak be az utóbbi területtel kapcsolatos biztató eredményekről.
Az amerikai ADNI tanulmány számos vizsgálóközpontban rendszeresen ellenőrzött idős emberekkel foglalkozik. A statisztikai elemzésben 819 idős ember adatait dolgozták fel, akiknek egy részénél semmiféle gondolkodásbeli zavar jeleit nem mutatták ki, másoknál már voltak bizonyos eltérések és a harmadik csoportba tartozók Alzheimer-kór tüneteit mutatták.
A megfigyelés három évig tartott és a résztvevőknél rendszeresen történt …

Tovább olvasás
Tudástár

Az Omega 3 zsírsavak hiánya az étrendből

Elegendő omega-6 zsírsavat fogyasztani a fejlett országokban nem nehéz. Az omega-3 zsírsavak esetében ezt nem állíthatjuk: megfelelő mennyiségű halat fogyasztani (a legfontosabb omega-3 zsírsav) a legtöbb ember számára lehetetlennek tűnő feladat. A táplálkozási szakemberek heti két vagy három adag hal fogyasztását javasolják, ezzel szemben az emberek többsége csak hetente egyszer eszik halat!
A modern táplálkozás omega-3 zsírsavban szegény elemeket tartalmaz.
Elméletben a tudósok napi 800-1100 milligramm, amiből 3-400 mg DHA és EPA zsírsav fogyasztását javasolják, gyakorlatban az átlagfogyasztás alig éri el az 50 milligramm EPA és 80 DHA mennyiséget, ami a szükséges …

Tovább olvasás
Tudástár

Az Omega-3 zsírsavak meggátolhatják a daganatok fejlődését

Állatokon végzett kísérletek során az omega-3 zsírsavak csökkentették a daganatok számát, méreteit és növekedési ütemét. Az eredmények még jobbak, ha alacsony zsírtartalmú étrenddel párosul az omega-3 bevitel.
A kutatások értékelése igazolta, hogy

vastagbél,
hasnyálmirigy,
emlő és dülmirigyrák

esetében tapasztaltak csökkenést a daganatok méretére, növekedésére vonatkozólag.
Egy emberekkel végzett átfogó kísérlet azt igazolta, hogy azok, akik több omega-3 zsírsavat fogyasztanak, statisztikailag egyharmaddal kevesebb esetben néznek szembe egy daganat kialakulásának kockázatával, mint azok, akik inkább omega-6 zsírsavat fogyasztanak.

Tovább olvasás
Omega-3 Salmon Oil Plus lazacolaj kapszula
Étrend kiegészítők

Omega-3 Salmon Oil Plus lazacolaj kapszula

A GNLD segít a nem megfelelő omega-3 zsírsav bevitel problémájának a megoldására egy új és egyedi termékkel, a Omega-3 Salmon Oil Plus-szal. Tiszta és hatásos, az Omega-3 Salmon Oil Plus azomega-3 családba tartozó 8 tag jótékony hatását szolgáltatja, minden adag teljes omega-3 zsírsav kiegészítést biztosít.
A maga nemében egyedülálló, mely az omega-3 zsírsavak mind a nyolc tagját tartalmazza.
Tiszta és természetes lazacolajból származik, ami a természetben előforduló leggazdagabb omega-3 zsírsavforrás.
Az exkluzív GNLD UHPO3 révén, biztosítja az omega-3 család mind a nyolc tagjának napi bevitelét miközben megőrzi a természetes lazacolaj teljes értékét.
A “molekuláris …

Tovább olvasás
Tudástár

A halolaj gyulladáscsökkentő

Az omega-3 zsírsavak az immunrendszer működését és a szervezet gyulladásos folyamatait is pozitívan befolyásolják.
Ily módon, fontos szerepet tölthetnek be bizonyos szövetek, mint például a véredények, a bőr, a máj, az ízületek, a vese, a hasnyálmirigy szöveteinek egészséges működésében. Az omega-3 zsírsavak azáltal, hogy a gyulladást okozó anyagok mennyiségét is csökkentik, enyhíthetik az ízületi, a menstruációs fájdalmakat, a bélrendszerben előforduló enyhébb vagy súlyosabb lefolyású gyulladásokat.
IZÜLETI GYULLADÁSOK
A világon körülbelül 165 millió ember szenved reumában vagyis ízületi gyulladása van. Világszerte a kutatások azt igazolták, hogy az omega-3 zsírsavak képesek enyhíteni az ezzel járó …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Pattanásos bőr és kezelése

A pattanás a szőrtüszők gyulladása, amely leggyakrabban az arcon, mellkason, vállakon és a háton fordul elő.  Kiváltó oka lehet a hormonális egyensúly felbomlása, a túlzottan zsíros bőr vagy valamilyen baktériumos fertőzés.
Pattanás úgy keletkezik bőrünkön, hogy a szőrtüszők eltömítődnek (pl. megnövekedett faggyútermelés, elhalt bőrdarabok, túlburjánzott baktériumok által), s így a bőr pórusokon keresztül történő természetes tisztulása akadályba ütközik. Az eldugult tüszőkben könnyen túlszaporodnak a jelen lévő baktériumok, amely fertőzéshez és gyulladáshoz vezet.
A pattanások kialakulásának legfőbb oka a hormonális változásokban keresendő, elsősorban pubertás-korban, amikor a növekvő hormon-, leginkább az androgén-termelés miatt a …

Tovább olvasás