Gyakori kérdések és válaszok

A halolaj növelheti az inzulinnal szembeni ellenállóképességet és növelheti a cukorbetegek vércukor-szintjét?

Annak ellenére, hogy ezzel kapcsolatban sok tanulmány készült, egyik sem bizonyította az olyan halolaj tartalmú étrend-kiegészítők, mint a GNLD Omega-3 negatív hatását a vércukor szintjének alakulására, ha az előírásoknak megfelelően szedjük.
Ellenkezőleg, mivel a cukorbetegség velejárója sok esetben valamilyen szív-és érrendszeri betegség, az omega-3 zsírsavak megfelelő szintjének biztosítása helyes táplálkozással vagy étrend-kiegészítők segítségével – esetükben még inkább indokolt.
A magas vércukorszint az érrendszer szöveteiben (a vénákat és artériákat is ideértve) gyulladást okozhat. Az omega-3 zsírsavak ettől is megóvhatják szívünket. Mindazonáltal a diabétesz komoly betegség. Minden egyes kúra kapcsán folyamatos szakorvosi felügyeletre van …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Azt olvastam, hogy az Omega-3 lazacolaj kapszula hidegsajtolásos módszerrel történő előállítása csökkenti a hal jellegzetes ízét. Ugyanakkor azt is észrevettem, hogy néhány kapszulában buborékok képződtek: hogyan lehetséges ez? Minőségi problémáról van szó?

Amikor az Omega-3 kapszulákat lefagyasztják, az olaj térfogata csökken, ezért alakulhatnak ki buborékok. Ez normális folyamat minden típusú olaj esetében, ami zselatin kapszulában van.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Nem kellett volna a molekuláris differenciálás technológiáját alkalmazni már az eredeti Omega-3 Salmon Oil terméknél is?

A molekuláris differenciálás modern technológiáját arra használtuk, hogy kivonjunk meghatározott molekulákat a tonhalból, szardíniából és az ajókából. Azt a lazacolajat, amit az Omega-3 Salmon Oil Plus és az eredeti Omega-3 Salmon Oil tartalmaz, alacsony hőmérsékleten való feldolgozással nyertük ki, hogy garantáljuk a természetes lazacolaj teljességét.

Tovább olvasás
Tudástár

Az Omega 3 zsírsavak hiánya az étrendből

Elegendő omega-6 zsírsavat fogyasztani a fejlett országokban nem nehéz. Az omega-3 zsírsavak esetében ezt nem állíthatjuk: megfelelő mennyiségű halat fogyasztani (a legfontosabb omega-3 zsírsav) a legtöbb ember számára lehetetlennek tűnő feladat. A táplálkozási szakemberek heti két vagy három adag hal fogyasztását javasolják, ezzel szemben az emberek többsége csak hetente egyszer eszik halat!
A modern táplálkozás omega-3 zsírsavban szegény elemeket tartalmaz.
Elméletben a tudósok napi 800-1100 milligramm, amiből 3-400 mg DHA és EPA zsírsav fogyasztását javasolják, gyakorlatban az átlagfogyasztás alig éri el az 50 milligramm EPA és 80 DHA mennyiséget, ami a szükséges …

Tovább olvasás
Tudástár

Az Omega-3 zsírsavak meggátolhatják a daganatok fejlődését

Állatokon végzett kísérletek során az omega-3 zsírsavak csökkentették a daganatok számát, méreteit és növekedési ütemét. Az eredmények még jobbak, ha alacsony zsírtartalmú étrenddel párosul az omega-3 bevitel.
A kutatások értékelése igazolta, hogy

vastagbél,
hasnyálmirigy,
emlő és dülmirigyrák

esetében tapasztaltak csökkenést a daganatok méretére, növekedésére vonatkozólag.
Egy emberekkel végzett átfogó kísérlet azt igazolta, hogy azok, akik több omega-3 zsírsavat fogyasztanak, statisztikailag egyharmaddal kevesebb esetben néznek szembe egy daganat kialakulásának kockázatával, mint azok, akik inkább omega-6 zsírsavat fogyasztanak.

Tovább olvasás
Tudástár

A halat okkal nevezik az Agy Táplálékának

Századokon keresztül a halat „az agy táplálékának nevezték”.
Azért, mert az omega-3 zsírsavak elősegítik az idegrendszer, az agy és a szem optimális működését. Az idegsejtek hártyája módfelett „folyékony”, és az omega-3 zsírsavak óvják ezt a folyékonyságot.
A szervezet sejtjei értékelik az omega-3 zsírsavakat: ha ezek jelen vannak a táplálkozásban,  gyakorlatilag bárhol helyettesítik az omega-6 zsírsavak egy részét, főleg a vérsejtekben és az idegsejtekben. A szövetek többségében korlátolt mennyiségű omega-3 zsírsav van, a sejtek pedig fel tudják használni az omega-6 zsírsavakat a helyükön.
Ez nem érvényes az idegsejtre, aminek szüksége van az omega-3 zsírsavak …

Tovább olvasás
Tudástár

A halolaj gyulladáscsökkentő

Az omega-3 zsírsavak az immunrendszer működését és a szervezet gyulladásos folyamatait is pozitívan befolyásolják.
Ily módon, fontos szerepet tölthetnek be bizonyos szövetek, mint például a véredények, a bőr, a máj, az ízületek, a vese, a hasnyálmirigy szöveteinek egészséges működésében. Az omega-3 zsírsavak azáltal, hogy a gyulladást okozó anyagok mennyiségét is csökkentik, enyhíthetik az ízületi, a menstruációs fájdalmakat, a bélrendszerben előforduló enyhébb vagy súlyosabb lefolyású gyulladásokat.
IZÜLETI GYULLADÁSOK
A világon körülbelül 165 millió ember szenved reumában vagyis ízületi gyulladása van. Világszerte a kutatások azt igazolták, hogy az omega-3 zsírsavak képesek enyhíteni az ezzel járó …

Tovább olvasás
Tudástár

A halolaj jótékonyan hat a szív működésére

Azokban az országokban, ahol nagyon sok halat fogyasztanak, a szív- és érrendszeri betegségek kevésbé elterjedtek, mint ott, ahol kevesebb halat fogyasztanak. Például az eszkimók, akik annak ellenére, hogy nagyon sok zsírt fogyasztanak, mégsem szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben; mindez azért van így, mert halból származó zsírokat fogyasztanak. Sőt, egytizede a dánok és az észak-amerikaiak körében előforduló eseteknek! Az eszkimók napi 5-10 gramm omega-3 zsírsavat fogyasztanak.
A halolaj jótékonyan hat a szív működésére
1992-ben a szív- és érrendszeri betegségek okozta mortalitás a japán férfiak soraiban volt a legalacsonyabb 34 fejlett országban végzett felmérés …

Tovább olvasás
Tudástár

Az OMEGA-3, OMEGA-6 és az esszenciális zsírsavak közti arány

ÉTKEZÉSI ZSÍROK: A JÓK, A ROSSZAK ÉS AZ ESSZENCIÁLISAK
Véget nem érő harcunk folyamán, melyet a kilókkal vívunk, a zsírokat szélsőségesen negatív megvilágításban kezdtük el látni. És abban az igyekezetünkben, hogy étrendünket megszabadítsuk a telített zsírsavaktól és a koleszterintől, sokszor abba a hibába esünk, hogy teljesen kiküszöböljük étrendünkből. De nem minden zsír káros. Vannak jó zsírok is, sőt, egészségünk szempontjából létfontosságúak is léteznek.
Ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat, szükségünk van a lipidekre, szterolokra és esszenciális zsírsavakra. Vannak olyan „jó” zsírsavak, melyek a sejthártya felépítésében töltenek be fontos szerepet. Mások az agy, a …

Tovább olvasás