Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

Riasztó statisztikák a magyarok egészségi állapotáról

Az Európai Unióban arányaiban hazánkban halnak meg a legtöbben a daganatos betegségektől, az emésztőrendszerrel kapcsolatos gondokban és öngyilkosságokban a másodikok vagyunk – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, az Eurostat 2010-es adatait tartalmazó, de hat napja frissített statisztikából.
A Napi.hu cikke alapján
Nem akarok riogatni, de attól tartok, nagy a baj. Ennyire rossz statisztikai számokkal még nem találkoztam.
“Magyarországon 100 ezer lakosra vetítve 243-an halnak meg daganatos betegségekben. Ez kiugróan a legmagasabb érték…”
“Sajnos hazánk akkor is az élmezőnybe tartozik, ha azt nézzük, hogy arányaiban hányan halnak meg emésztőrendszeri betegségekben.”
Keringési rendszer: “Bár …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Úgy hallottam, hogy a hal higanyt is tartalmaz, ami veszélyes is lehet. Ha étrend-kiegészítőt szedek, ez a veszély megszűnik?

A hal tartalmazhat higany és egyéb mérgező anyagot, de egy minőségi étrend-kiegészítő segítségével ez kiküszöbölhető. A GNLD Omega-3 Salmon Oil nevű terméke kizárólag csak a hal húsából készül, vagyis az emészthető részéből. Ez nagy mértékben kizárja a mérgezés lehetőségét, mert ez a rész nem tartalmaz gyomirtókat, nehéz fémeket, rovarirtókat, amik általában a halbelsőségekben halmozódnak fel.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Tanácsos a terhesség alatt Omega-3-at szedni?

Persze! A magzat fejlődése során az anya szervezetéből sok esszenciális zsírsavat von el, ugyanakkor a terhesség alatti depressziót az alacsony Omega-3 zsírsav szinttel hozták összefüggésbe. A kutatások azt is bebizonyították, hogy a szoptatás alatt is fontos a kismamáknak omega-3-at tartalmazó kiegészítőt fogyasztani. Gyerekkorban is nagyon fontos megfelelő mennyiségű esszenciális zsírsavat fogyasztani a szem, az idegek és az agy fejlődése szempontjából.

Tovább olvasás