Tudástár

HPV (Human Papillomavirus)

Méhnyakrák és a HPV elleni küzdelem
A méhnyakrák világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat. A világon 550 ezer méhnyak- és egyéb rák kialakulásáért felelős, mely az összes daganatos megbetegedések 6,1%-a. Az epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a méhnyakrákok és az egyéb genitális karcinómák több mint 90%-a összefügg a humán papillomavírussal (HPV).
A HPV az egész világon megtalálható, és legalább 100 alfaja különböztethető meg, melynek egy része a bőrt, másik része a nyálkahártyát támadja meg. Ezek közül mintegy 60-féle törzs a nemi szervek tájékán, a …

Tovább olvasás
Cruciferous Plus immunerősítő fitonutriens
Étrend kiegészítők

Cruciferous Plus immunerősítő fitonutriens

A keresztesvirágú zöldségek, vagyis a brokkoli, a karfiol és a kelbimbó családjába tartozók, sajátságos, semmilyen más élelmiszerben meg nem található fitonutrienseket tartalmaznak. Olyan tápanyagokról van szó, amelyek képesek csökkenteni egyes tumorok kialakulásának kockázatát, különösen a mell-, prosztata- és emésztőrendszeri- daganatokét. Az American Cancer Society napi egy adag keresztesvirágú zöldség fogyasztását javasolja, az átlagfogyasztás viszont ezzel szemben egy adag hetente. Minden Cruciferous Plus tabletta garantálja egy optimális adag különböző keresztesvirágú zöldségben található fitonutriens mennyiség bevitelét.
Miért a keresztesvirágúak?

Kutatások bebizonyították, hogy a nagymértékű keresztesvirágú-fogyasztás jelentősen csökkenti az egyes daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
A keresztesvirágúak …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Ízületi gyulladás, köszvény és kezelése

A köszvény (Arthritis urica) gyakorlatilag a húgysav kristályainak lerakódása a végtagok ízületeiben és szöveteiben. E lerakódás az ízületek közelében lévő csontok és az ízületi porcok elváltozásához vezet. Az ízület környéke pirossá válik, nagyon meleg lesz és erősen megdagad – ezen túl a szokásos, gyulladásokkal együtt járó tünetek, azaz láz, magas fehérvérsejt szám és húgysav-értékek, ritkábban fejfájás is felléphet.
Az esetek 95 százalékában a vese-funkció zavara okozza a húgysav túltermelést. Egyik kiváltó oka lehet a cukorbetegség (diabetes mellitus), mivel hosszabb időszak alatti magas vércukorszint a véredényeket károsítja, s ezáltal a vesefunkciót károsan …

Tovább olvasás