Tudástár

HPV (Human Papillomavirus)

Méhnyakrák és a HPV elleni küzdelem
A méhnyakrák világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat. A világon 550 ezer méhnyak- és egyéb rák kialakulásáért felelős, mely az összes daganatos megbetegedések 6,1%-a. Az epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a méhnyakrákok és az egyéb genitális karcinómák több mint 90%-a összefügg a humán papillomavírussal (HPV).
A HPV az egész világon megtalálható, és legalább 100 alfaja különböztethető meg, melynek egy része a bőrt, másik része a nyálkahártyát támadja meg. Ezek közül mintegy 60-féle törzs a nemi szervek tájékán, a …

Tovább olvasás
Carotenoid Complex antioxidáns gyümölcs- és zöldségkoncentrátum
Antioxidánsok

Carotenoid Complex antioxidáns gyümölcs- és zöldségkoncentrátum

Sok tanulmány eredménye igazolja azt az összefüggést, ami a karotenoidok (egyes növényekben előforduló sárga, vörös és zöld pigmentek) valamint a daganatok, szívbetegségek kialakulása, az immunrendszer megerősítése valamint a szövetek védelme között áll fenn. A zöldség és gyümölcs a legfontosabb karotenoidforrás, de az emberek többsége a javasolt napi 5-9 adag töredékét sem fogyasztja el. A GNLD Carotenoid Complexe teljes értékű ételek kivonatából készül, hatékonyságát az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium tudósai által végzett kutatások igazolják.
Minden kapszula egy optimális, változatos, karotenoidban gazdag zöldség és gyümölcs adagnak felel meg.
Miért a karotinoidok?

A kutatások eredményei a karotinoidban, …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Ízületi gyulladás, köszvény és kezelése

A köszvény (Arthritis urica) gyakorlatilag a húgysav kristályainak lerakódása a végtagok ízületeiben és szöveteiben. E lerakódás az ízületek közelében lévő csontok és az ízületi porcok elváltozásához vezet. Az ízület környéke pirossá válik, nagyon meleg lesz és erősen megdagad – ezen túl a szokásos, gyulladásokkal együtt járó tünetek, azaz láz, magas fehérvérsejt szám és húgysav-értékek, ritkábban fejfájás is felléphet.
Az esetek 95 százalékában a vese-funkció zavara okozza a húgysav túltermelést. Egyik kiváltó oka lehet a cukorbetegség (diabetes mellitus), mivel hosszabb időszak alatti magas vércukorszint a véredényeket károsítja, s ezáltal a vesefunkciót károsan …

Tovább olvasás