Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

A D-vitamin nemcsak a csontoknak, hanem az ereknek is kell

Nem fejlődnek épségben azoknak a gyerekeknek az ütőerei, akiknek nem jut elégséges D-vitamin a szervezetébe. A meglepő és újszerű eredményt az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán ismertették Kansas City Gyermekklinikájának orvosai.
A megfelelő D-vitamin szintre szükség van az erős csontok kifejlődéséhez, majd a korosodás során a felnőttkori csontrendszer épségére. Szintén sokat segít az öregedés időszakában szív- és érrendszeri betegségek kockázatcsökkentésére.
Az Amerikai Szív Szövetség minden évben megrendezett kongresszusa a szívgyógyászok egyik legnagyobb tudományos találkozója, melyen Geetha Raghuveer és munkacsoportja emlékeztette a jelenlévőket néhány közelmúltban nyilvánosságra került eredményre. Az angol köztisztviselők Whitehall tanulmányában …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

Csontritkulás? Csonttörések? Mozgáskorlátozottság? Rokkantság?

Az öregek témája és gondja – vélik a fiatalok legyintve.
Pedig óriásit tévednek, mert 20-30 éves életkorig épül a csont – persze, ha van miből -, utána már fokozatosan “leépül”, kopik, ritkul, veszít tömegéből. Vagyis az időskori csontok egészségéről fiatalkorban kell gondoskodni.
Ez volt az egyik fontos tanulsága az idei oszteoporózis világnapnak, a csontritkulás veszélyeire figyelmeztető nemzetközi összefogásnak, amikor a szakma jeles képviselői nem a vészharangot kongatják, csak észérvekkel igyekeznek óvni mindenkit az alattomos, “néma járványnak” nevezett kórtól, amely kíméletlenül szedi áldozatait.
Világnapokkal tele a naptár. Csaknem minden betegségre jut egy az év …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

Ma van az oszteoporózis (csontritkulás) világnapja

Minden tizedik magyar csontritkulásban szenved
Csaknem minden tizedik magyar oszteoporózisban szenved, és a betegség következtében évente százezer csonttörés következik be Magyarországon – hangzott el azon a szerdai budapesti sajtótájékoztatón, amelyet az oszteoporózis október 20-i világnapja alkalmából tartottak.
Donáth Judit, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet főorvosa elmondta, hogy a csonttömeg 20-30 éves korra éri el a maximális értékét, amit egy 10-20 éves egyensúlyi folyamat követ. Negyven-ötven éves kortól a lebontási folyamat kerül túlsúlyba, amely a későbbi életszakaszokban tovább erősödik.
A betegség a nevében is hordozza a lényegét, a csontok “porhanyóssá” válását, ugyanis az …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Szeretném pontosan tudni, hogy a GNLD termékek közül melyek tartalmaznak D-vitamint és miért?

Az elmúlt években sokkal mélyebben tudatosult az emberekben, hogy táplálkozásuk kiegészítésével felvegyék a harcot a csontritkulás ellen, ezáltal újra felfedezték a D-vitamint.
A GNLD már hosszú évek óta tudja, hogy ez a vitamin kulcsszerepet játszik az egészségmegőrzésben és a betegség-megelőzésben. A D-vitamin az egyetlen kivételes fontosságú tápanyag, amit szervezetünk kétféle forrásból tud megszerezni: a táplálkozásból és a napfényből.
Ha egész nap szabad levegőn vagyunk, akkor szervezetünk valószínűleg elegendő D-vitamint tud szintetizálni a kalcium felszívódásának javításához. De ha kevés D-vitaminban gazdag élelmiszert fogyasztunk, és olyan helyen élünk, ahol csak ritkán adatik meg, hogy …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Mennyi D-vitamint tartalmaz a Kal-Mag Plus D?

A Kal-Mag Plus D 1 mikrogramm D-vitamint tartalmaz tablettánként. Így a javasolt 3 tabletta elfogyasztásával biztosak lehetünk benne, hogy bevittünk szervezetünkbe 3 mikrogramm D-vitamint, ami elősegíti a kalcium megfelelő felszívódását, és így hatékony védelmet fejt ki szervezetünk egészségének érdekében.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Olvastam, hogy a klimaxos nők körében magasabb a szív- és érrendszeri, valamint csontritkulásos megbetegedések aránya. Mit javasolnak?

A valóságban,  a nőknél a klimaxot követő időszakban megnövekszik a szív- és érrendszeri, valamint a csontritkulásos megbetegedések kialakulásának a kockázata, és ez aggodalomra ad okot.
Van azonban egy jó hírünk: azok a nők, akik bizonyos nyomelemekben gazdag táplálékot fogyasztanak, jelentős mértékben csökkentik a fent nevezett betegségek kialakulásának a kockázatát. Pontosabban, a csontritkulás megelőzése érdekében hasznos lehet adott mennyiségű kalcium beviteléről gondoskodni.
A GNLD Kal-Mag Plus D étrend-kiegészítője kifejezetten alkalmas és hasznos erre az esetre, hiszen nagy mértékben elősegíti a kalcium felszívódását a szervezetben.
A GNLD egyéb, a vérkeringés egészséges működését elősegítő termékeket is …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Energiahiány, fáradtság és depresszió

Ez lenne egészségünk modernkori kihívása?
Észrevették már, hány ember tűnik manapság fáradtnak? Arra a kérdésre, hogy “Hogy vagy?”, egyre többen válaszolnak így: “Hulla fáradt vagyok!” “Alig várom, hogy egy kicsit kipihenjem magam.” “Olyan kimerült vagyok.” “Úgy tűnik, már nincs annyi energiám, mint régen volt…”
Ha egy kicsit mélyebben is megvizsgáljuk a jelenséget, észrevesszük, hogy milyen sok ember érzi depressziósnak magát. Sőt, sok magazin szán egyre több helyet olyan újságcikkeknek, melyek témája: “Hogyan küzdjünk a stressz ellen?”, vagy “Hogyan találjunk természetes megoldást a depresszióhoz kapcsolódó problémákra?” Ami viszont még ennél is aggasztóbb: világszerte …

Tovább olvasás
Kal-Mag Plus D - Kalciumot, magnéziumot és D vitamin tartalmazó étrend-kiegészítő
Étrend kiegészítők Vitaminok

Kal-Mag Plus D kalcium, magnézium és D-vitamin tartalmú étrendkiegészítő

Erősítsék meg csontjaikat!
Számos tudományos kutatás bebizonyította már, hogy az elégtelen kalcium fogyasztás csontritkulást okozhat. A kalcium megerősíti a csontokat és a fogakat, csökkenti a magas vérnyomás veszélyét és segít megelőzni a rák bizonyos formáit. A magnézium fontos az izomszöveteknek, és a kalciummal együtt javítja a szív- és keringési rendszer állapotát. A kalcium és a magnézium egymással kombinálva megduplázza a szervezetre gyakorolt jótékony hatását, főleg, ha szerves eredetű.
Három Kal-Mag Plus D tablettában 3 mikrogramm D3-vitamin van, ami segíti a felszívódást és a kalcium jobb beépülését a csontokba.
Kal Mag Plus D: segítség …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Magas vérnyomás és kezelése

A magas vérnyomást Hypertensionak (Hypertension) nevezzük, függetlenül annak kiváltó okától. A kor előrehaladtával a növekszik a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata. Amerikában a 20-74 éves korosztály egynegyede, míg 75 éves kor fölött a nők háromnegyede, a férfiak kétharmada érintett. A vérnyomást két érték mutatja: az ún. szisztolés nyomás, amely az artériákban mért legmagasabb nyomás a szívizom összehúzódásakor, illetve az ún. diasztolés nyomás, amely közvetlenül a szívizom összehúzódása előtti legalacsonyabb nyomás. Magas vérnyomásról 140/90-es érték fölött beszélünk.
Amikor a vérnyomásban változás következik be, a szervezet automatikusan igyekszik visszaterelni a normális …

Tovább olvasás