Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

A halolaj javítja az agyműködést – egy újabb bizonyíték

A táplálékkiegészítőként használt halolaj az utóbbi időben igen népszerűvé vált, többnyire a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése céljából, de szedték az Alzheimer-kór előrehaladásának lassítása végett is. Amerikai kutatók az Alzheimer-kór nemzetközi kongresszusán számoltak be az utóbbi területtel kapcsolatos biztató eredményekről.
Az amerikai ADNI tanulmány számos vizsgálóközpontban rendszeresen ellenőrzött idős emberekkel foglalkozik. A statisztikai elemzésben 819 idős ember adatait dolgozták fel, akiknek egy részénél semmiféle gondolkodásbeli zavar jeleit nem mutatták ki, másoknál már voltak bizonyos eltérések és a harmadik csoportba tartozók Alzheimer-kór tüneteit mutatták.
A megfigyelés három évig tartott és a résztvevőknél rendszeresen történt …

Tovább olvasás
Tudástár

A halolaj gyulladáscsökkentő

Az omega-3 zsírsavak az immunrendszer működését és a szervezet gyulladásos folyamatait is pozitívan befolyásolják.
Ily módon, fontos szerepet tölthetnek be bizonyos szövetek, mint például a véredények, a bőr, a máj, az ízületek, a vese, a hasnyálmirigy szöveteinek egészséges működésében. Az omega-3 zsírsavak azáltal, hogy a gyulladást okozó anyagok mennyiségét is csökkentik, enyhíthetik az ízületi, a menstruációs fájdalmakat, a bélrendszerben előforduló enyhébb vagy súlyosabb lefolyású gyulladásokat.
IZÜLETI GYULLADÁSOK
A világon körülbelül 165 millió ember szenved reumában vagyis ízületi gyulladása van. Világszerte a kutatások azt igazolták, hogy az omega-3 zsírsavak képesek enyhíteni az ezzel járó …

Tovább olvasás
Tudástár

A halolaj jótékonyan hat a szív működésére

Azokban az országokban, ahol nagyon sok halat fogyasztanak, a szív- és érrendszeri betegségek kevésbé elterjedtek, mint ott, ahol kevesebb halat fogyasztanak. Például az eszkimók, akik annak ellenére, hogy nagyon sok zsírt fogyasztanak, mégsem szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben; mindez azért van így, mert halból származó zsírokat fogyasztanak. Sőt, egytizede a dánok és az észak-amerikaiak körében előforduló eseteknek! Az eszkimók napi 5-10 gramm omega-3 zsírsavat fogyasztanak.
A halolaj jótékonyan hat a szív működésére
1992-ben a szív- és érrendszeri betegségek okozta mortalitás a japán férfiak soraiban volt a legalacsonyabb 34 fejlett országban végzett felmérés …

Tovább olvasás