Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

Izmosodjunk meg és kisebb lesz az esély a cukorbajra

Matos Lajos (MTI) cikke alapján
A súlytöbblet a cukorbetegség egyik legfontosabb kockázati tényezője, de az izmosság jelentőségére eddig nem voltak vizsgálati adatok. Preethi Srikanthan és munkacsoportja azzal foglalkozott, hogy az emberi test izomtömegének van-e jelentősége a cukorbaj kifejlődésének esélyére.
Egy új vizsgálat tanúsága szerint a sok izomszövet mérsékli a cukorbaj kezdetének veszélyét, a zsírtöbblet, elhízottság az emberi testben viszont növeli a cukorbetegség kockázatát. Kaliforniai kutatók vizsgálatának eredményeit a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism közölte.
Voltak korábbi megfigyelések, hogy az igen kevés izomzat fokozza az inzulinellenállás növekedésének valószínűségét, de ezek kevés emberen történt …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Azt hallottam, hogy a magas protein tartalmú diéták veseproblémákhoz vezethetnek. Szeretném elkezdeni a GR2 Control programot, de habozom, mert nekem úgy tűnik, hogy ez is hasonlít a magas proteintartalmú diétákra.

Annak ellenére, hogy a GR2 Control Meal Replacement Protein Shake sok proteint és kevés zsírt illetve szénhidrátot tartalmaz, a GR2 Control nem magas proteintartalmú testtömeg-csökkentő program. Sőt, tudományos kutatások során alakították ki úgy, hogy megfelelő egyensúlyban tartalmazzon proteint, zsírokat és szénhidrátokat a testtömeg-csökkentés érdekében. Garantáljuk, hogy a GR2 Control semmilyen negatív hatással nincs a vesére.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Szeretném pontosan tudni, hogy a GNLD termékek közül melyek tartalmaznak D-vitamint és miért?

Az elmúlt években sokkal mélyebben tudatosult az emberekben, hogy táplálkozásuk kiegészítésével felvegyék a harcot a csontritkulás ellen, ezáltal újra felfedezték a D-vitamint.
A GNLD már hosszú évek óta tudja, hogy ez a vitamin kulcsszerepet játszik az egészségmegőrzésben és a betegség-megelőzésben. A D-vitamin az egyetlen kivételes fontosságú tápanyag, amit szervezetünk kétféle forrásból tud megszerezni: a táplálkozásból és a napfényből.
Ha egész nap szabad levegőn vagyunk, akkor szervezetünk valószínűleg elegendő D-vitamint tud szintetizálni a kalcium felszívódásának javításához. De ha kevés D-vitaminban gazdag élelmiszert fogyasztunk, és olyan helyen élünk, ahol csak ritkán adatik meg, hogy …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

A GR2 Control Meal Replacement Protein Shake megnövelt mennyiségben tartalmaz nátriumot?

A nátrium esszenciális tápanyag. Az elektrolitok osztályába tartozik, a fehérje és a szénhidrát anyagcserében vesz részt, ezenfelül hozzájárul a szervezet sav-bázis egyensúlyához. Noha nem létezik minimálisan javasolt mennyiség a nátriumból, a legtöbb orvos egyetért abban, hogy ne fogyasszunk napi 2400 milligrammnál többet (lsd. American Heart Association: www.americanheart.org)). A GR2 Control Meal Replacement Protein Shake 350 mg nátriumot tartalmaz csomagonként. A javasolt napi két adaggal elfogyasztott nátriummennyiség még bőven alatta van az általánosan elfogadott napi küszöbnek.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Ha valaki I-es vagy II-es típusú diabéteszben szenved, használhatja a GR2 Control fogyókúrás programot?

A GR2 Control fogyókúrás programot pontosan a cukorbetegek számára kidolgozott étrendek tanulmányozása során megszerzett ismeretek alapján dolgoztuk ki. A nem inzulinfüggő cukorbetegek (II-es típusú diabétesz) számára a GR2 Control kiváló program, mely lehetővé teszi, hogy a vércukorszintjüket ellenőrzés alatt tartsák. Az I-es típusú cukorbetegek számára, tehát, akik inzulint használnak, a GR2 Control szintén fontos szerepet játszhat abban, hogy a vércukor szintjüket stabilizálni tudják. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy ezt kezelőorvosukkal mindig beszéljék meg annak tisztázása végett, hogy a program tökéletesen illeszkedik-e saját igényeikhez.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Az “Ajánlott-nem ajánlott” kiskalauz csak a főétkezésekre vonatkozik, vagy a “kisétkezésekre” vonatkozóan is tartalmaz tanácsokat?

Az “Ajánlott-nem ajánlott” füzetke csak egy túlélőkalauz a mindennapokra a GR2 programot elkötelezetten folytatók számára. Ezért elsősorban arra szolgál, hogy a főétkezésekhez megtaláljuk a megfelelő élelmiszereket. Továbbá tartalmaz hasznos ötleteket arra az esetre, ha nincs nálunk GR2 tasak, és például nagyobb társasággal ünnepelünk vagy vacsorázunk. Ha ilyen körülmények között is be tudjuk tartani a füzetben adott tanácsokat, akkor olyan tápláló ételekből választunk, melyek lehetővé teszik, hogy a “glikémiás kontrollzóna” határain belül maradjunk. Végül, a kalauz azok számára is tartogat javaslatokat, akik már elérték a kívánt súlyukat, és szeretnék azt stabilan …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

A tinédzserek használhatják a GR2 Control fogyókúrás programot?

A túlsúlyosság minden korosztályban aggasztó jelenség, hiszen az elhízottak száma folyamatosan nő. Azt tanácsoljuk, hogy mielőtt elkezdené a GR2 Control fogyókúrás programot, beszéljen a fogyásról orvosával. Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy az elhízás túlzott mértékű, akkor a GR2 Control ideális megoldás lehet. A válogatós tinik számára optimális lehet, ha a napot egy GR2 Control Meal Replacement Protein Shake elfogyasztásával indítják. Amikor nincs idő a hagyományos reggelire, akkor a GR2 Control ízletes és tápláló megoldást jelenthet a gyors ételek vagy az egyszerű cukrokban gazdag uzsonnák helyett.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Mi a különbség a glikémiás index és a glikémiás válasz között?

A glikémiás index (IG) az a mutató, mely az ételeket aszerint osztályozza, hogy egy standard szénhidrátmennyiséget (50g) tartalmazó ételtípus mennyi idő alatt, milyen gyorsan emeli a vérben lévő glükóz szintjét.
A GR2 Control Program hatékonysága éppen annak az időintervallumnak, glikémiás válasznak tulajdonítható, mely ezt a hatást eredményezi egy adag sajátos étel vagy étkezés esetén. A SAB a glikémiás index valamint az ételek szénhidrát tartalma alapján dolgozta ki a GR2 Control testsúlycsökkentő programot, ezek az ún. eszközök, melyek segítenek a glikémiás válaszidő meghatározásában.
Emellett, a leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek tápanyag értékeire is odafigyeltek. Azért, …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Lányom a túlsúlyosság problémájával küzd. Milyen diéta lenne a legalkalmasabb számára?

Az egészséges életvezetés érdekében a gyermekeknek és a serdülőknek rendszeres testmozgásra, valamint kevesebb magas cukortartalmú étel, nass fogyasztására van szükségük.
A “diéta” szó általában olyan táplálkozási programot jelöl, amely időszakos jellegű, pedig valójában a gyermekeket és a serdülőket olyan étkezési normákhoz kellene hozzászoktatni, amelyek egész életük során mintaként szolgálnak és amelyek segítségével különbséget tudnak tenni az egészséges és az ártalmas ételek között, egy kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében.
Az egészséges táplálkozásnak egyenletesen kell biztosítania a protein-, szénhidrát- és zsírbevitelt. A manapság igen elterjedt chipsek, szénsavas üdítőitalok és az ipari készítésű élelmiszerek nagy mértékben veszélyeztetik …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Milyen életkorban érdemes elkezdeni a GR2 Control programot?

A gazdagabb országokban egyre inkább aktuálissá váló túlsúlyosság a nők körében igen gyakori problémának számít. A gyermekkorban felhalmozódott zsír a későbbi fejlődési szakaszban általában felszívódik. Mindenesetre javasoljuk, hogy konzultáljon gyermekorvosával a GR2 Control Program esetleges alkalmazásával kapcsolatban. A GR2 Control Program tökéletes megoldást nyújthat arra az esetre, ha a gyermekorvos véleménye szerint fennáll a túlsúlyosság veszélye. A GR2 Control Meal Replacement Shake optimális megoldást biztosít a nap megkezdéséhez. Amennyiben gyermeke nem kíván reggelizni, vagy nem fogyasztja el azt teljes mértékben, akkor tápláló, ízletes és egészséges választás a GR2, amely határozottan …

Tovább olvasás