Gyakori kérdések és válaszok

Szeretném pontosan tudni, hogy a GNLD termékek közül melyek tartalmaznak D-vitamint és miért?

Az elmúlt években sokkal mélyebben tudatosult az emberekben, hogy táplálkozásuk kiegészítésével felvegyék a harcot a csontritkulás ellen, ezáltal újra felfedezték a D-vitamint.
A GNLD már hosszú évek óta tudja, hogy ez a vitamin kulcsszerepet játszik az egészségmegőrzésben és a betegség-megelőzésben. A D-vitamin az egyetlen kivételes fontosságú tápanyag, amit szervezetünk kétféle forrásból tud megszerezni: a táplálkozásból és a napfényből.
Ha egész nap szabad levegőn vagyunk, akkor szervezetünk valószínűleg elegendő D-vitamint tud szintetizálni a kalcium felszívódásának javításához. De ha kevés D-vitaminban gazdag élelmiszert fogyasztunk, és olyan helyen élünk, ahol csak ritkán adatik meg, hogy …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Influenza, megfázás és kezelése

Az influenza egy vírus által okozott fertőző betegség. A kórokozók emlősöket (pl. ember, sertés, ló) és madarakat (pl. vadkacsa) képesek megfertőzni. A betegség az emberek között cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezés (pl. váladékkal szennyezett kéz) útján terjed. Fő tünetei a hirtelen kezdődő láz, izomfájdalom, elesettség, később pedig száraz köhögés. Különösen időseknél, súlyos szövődmények léphetnek fel.
2009-ben egy új H1N1 vírus jelent meg, amely részben sertés (kis részben madár) és részben emberi A-vírusból származik. Szerkezetében különbözik az eddigi H1N1 vírusoktól. Az emberek nagy része – a 65 éven felüliek egy részének kivételével – …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Allergia és kezelése

Az allergia tulajdonképpen a szervezet túlzottan erős reakciója egy olyan anyagra, amely egyébként veszélytelen.
Az immunrendszer antitestek, a fehérvérsejtek, különböző fehérjék és más anyagok segítségével védi szervezetünket. Alapesetben semlegesíti a baktériumokat, vírusokat és parazitákat, azaz mindazon idegen anyagokat (antigéneket), melyek megtámadnak bennünket. Azonban,  érzékeny embereknél, az immunrendszer esetenként túlreagálja bizonyos anyagok (allergének) támadását. Az allergének fehérjék vagy olyan alacsony molekula-súlyú anyagok, amelyekre a szervezet védekező-mechanizmusa reagál.
Allergiás reakció akkor fordul elő, amikor egy allergén hozzáér a bőrhöz vagy bejut a szembe, illetve belélegezzük, megesszük vagy a véráramba jut. Allergia előfordulhat szezonálisan is, …

Tovább olvasás
FORMULA IV- Vitaminok és ásványi anyagok
Étrend kiegészítők Vitaminok

Formula IV több faktoros táplálékkiegészítő

A megfelelő táplálkozáshoz a vitaminok és ásványi anyagok szükségesek, de nem elegendőek. A megfelelő forma eléréséhez más tápanyagok is hasonlóan fontos szerepet játszanak. Ezért ez az eredeti és egyedülálló Formula IV termék több, mint egy egyszerű multivitamin és ásványianyag-tartalmú táplálékkiegészítő. Ez az első több faktoros
táplálékkiegészítő, amely egyidejűleg tartalmaz vitaminokat, a hozzá kapcsolódó tápanyagokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, valamint lipideket és szterolokat. Az ötvenes években fejlesztették ki, a Formula IV a Tre-en-en Gabonakoncentrátummal együtt több évtizede garantálja az emberek számára a megfelelő sejttáplálást.
Miért van szükségünk táplálékkiegészítőkre?

Az emberi szervezetnek tápanyagok széles választékára van …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Pattanásos bőr és kezelése

A pattanás a szőrtüszők gyulladása, amely leggyakrabban az arcon, mellkason, vállakon és a háton fordul elő.  Kiváltó oka lehet a hormonális egyensúly felbomlása, a túlzottan zsíros bőr vagy valamilyen baktériumos fertőzés.
Pattanás úgy keletkezik bőrünkön, hogy a szőrtüszők eltömítődnek (pl. megnövekedett faggyútermelés, elhalt bőrdarabok, túlburjánzott baktériumok által), s így a bőr pórusokon keresztül történő természetes tisztulása akadályba ütközik. Az eldugult tüszőkben könnyen túlszaporodnak a jelen lévő baktériumok, amely fertőzéshez és gyulladáshoz vezet.
A pattanások kialakulásának legfőbb oka a hormonális változásokban keresendő, elsősorban pubertás-korban, amikor a növekvő hormon-, leginkább az androgén-termelés miatt a …

Tovább olvasás
Tudástár

Sejttáplálás és energiával teli élet 3 lépésben

Annyira vagyunk egészségesek, amennyire sejtjeink azok
Testünk több ezer milliárdnyi építőelemből tevődik össze, ezek a sejtek. A sejtek mindegyike képes létfontosságú feladatokat ellátni, pl. a légzést, energiatermelést, mozgást, kiválasztást stb.
Az egészség annyira erős, amennyire építőelemei azok, mi is annyira vagyunk egészségesek (vagy betegek), amennyire sejtjeink azok.
A sejtek őrszemei: a sejthártyáink mindent ellenőriznek, ami sejtjeinken áthalad
Minden sejt olyan, mint egy miniatűr szervezet, és mint ilyen megfelelően kell táplálni, a salakanyagokat pedig ki kell belőle választani, hogy működése egészséges maradjon. Szerencsére minden sejtet egy hártya határol, amely megszűri a rajta áthaladó anyagokat. …

Tovább olvasás