GNLD hírek Kapcsolódó cikkek

A bélrendszernek szüksége van a káposztafélékre

A káposztafélék családja, beleértve a brokkolit is, fontos szerepet játszik abban, hogy a bélrendszer és ezáltal az egész szervezet egészséges legyen. Ezek a zöldségek a belek falának immunrendszeréhez szükségesek – írja egy nemzetközi kutatócsoport a Cell című szaklap legújabb számában.
Marc Veldhoen és munkatársai a szervezet védekező rendszerének, az immunrendszernek kutatásával foglalkoznak. Reklámokban az immunerősítésre sok gyógyászati készítményt, táplálékkiegészítőt ajánlanak, de a nemzetközi kutatócsoport legújabb vizsgálatának eredményei azt bizonyítják, hogy legfontosabb a rendszeres zöldségevés.
A káposzta vagy a brokkoli a benne lévő tápérték, a rostok és vitaminok mellett olyan anyagokat is tartalmaz, …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Mi a szerepe a Cruciferous Plusban található édesgyökérnek?

Az édesgyökér olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket kalkonként ismerünk. Azt tapasztaltuk, hogy ezek a vegyületek megakadályozzák a tesztoszteron egyik, a prosztatadaganat fejlődéséért felelős melléktermékének szintézisét. A kalkonok az antioxidáns flavonoidok családjába tartoznak, ezért szervezetünk védekező mechanizmusának erősítésében játszanak fontos szerepet.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Mi a különbség a jó és a rossz ösztrogén között?

Az ösztrogén mindkét fajtája megtalálható az emberi szervezetben. Kémiai összetételükben azonban jelentősen különböznek egymástól. Tanulmányok sorozata bizonyította, hogy a “rossz” ösztrogén néven ismert hormon nagyobb koncentrációban leginkább a női szervezetben van jelen. Ez felelős a mellrák kialakulásáért. Ezzel ellentétben, nincs közvetlen kapcsolat a “jó” ösztrogén és a mellrák kialakulásának kockázata között. A keresztes virágú növényekben található tápanyagok bizonyítottan gátolják a “rossz” ösztrogén okozta betegségek kialakulását.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

A Cruciferous Plusban lévő édesgyökér emelheti-e a vérnyomást?

Tudunk az édesgyökér mennyiség és a vérnyomás közti összefüggésről. Annak ellenére, hogy a GNLD Cruciferous Plus édesgyökér kivonatot tartalmaz, a benne lévő glicirizin (az édesgyökér azon alkotóeleme, mely a vérnyomás emelkedéséért felelős) mennyiség olyan alacsony, hogy nem jelent kockázati tényezőt. Hogyha valaki magas vérnyomásban szenved és kezelés alatt áll, kérje ki kezelőorvosa véleményét, mielőtt édesgyökér tartalmú étrend-kiegészítőt kezd el szedni.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Lehetséges az, hogy a Cruciferous Plusban található szója negatív hatással legyen olyan valaki egészségére, aki melldaganatban szenved?

Nincs semmilyen jel vagy ok, ami alapján azt gondolhatnánk, hogy bármilyen GNLD termék, amelyik szóját tartalmaz, negatív hatással lenne az emberi szervezetre. Sőt, úgy tűnik, hogy a szójafogyasztás összefüggésben van a melldaganat kialakulási rizikójának csökkenésével.
Tulajdonképpen a szója izoflavonokat tartalmaz, amelyek az ilyen típusú daganatok ellen igazolt védőhatással bírnak. A GNLD Cruciferous Plus készítménye gyakorlatilag egy olyan teljes értékű tápanyagokból készült termék, amely egy optimális adag keresztesvirágúakban megtalálható fitonutriens bevitelét biztosítja.
Ezen kívül a Cruciferous Plus egyéb fontos tápanyagokat is tartalmaz, pl. szulforofan, izotiocianin, és indol-származékok.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Rendszeresen szedem a Carotenoid Complex készítményt: miért lenne szükségem ezen felül a Cruciferous Plus és a Flavonoid Complex termékekre?

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható fitonutriensek három családja, amelyekről a tudósok megállapították, hogy egészségünk a a betegségmegelőzés szempontjából nagyon fontosak: a karotinoidok, a flavonoidok és a keresztesvirágúak.
Ezek az anyagok különböző funkciókat látnak el a szervezetünkben, és mindegyik speciális módon véd minket, kiegészítvén a másik kettőt.
Gyakorlatilag

a karotinoidok a vérzsírokat és a sejthártyát védik,
a flavonoidok a sejteken belüli és kívüli vizes részekért felelnek,
a keresztesvirágúakban található tápanyagok pedig az egész sejtet védik bizonyos rákkeltő anyagok hatásaitól.

Az ezen a területen végzett kutatások azt mutatják, hogy a népesség legnagyobb része táplálkozása során nem fogyaszt elegendő …

Tovább olvasás
Tudástár

HPV (Human Papillomavirus)

Méhnyakrák és a HPV elleni küzdelem
A méhnyakrák világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat. A világon 550 ezer méhnyak- és egyéb rák kialakulásáért felelős, mely az összes daganatos megbetegedések 6,1%-a. Az epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a méhnyakrákok és az egyéb genitális karcinómák több mint 90%-a összefügg a humán papillomavírussal (HPV).
A HPV az egész világon megtalálható, és legalább 100 alfaja különböztethető meg, melynek egy része a bőrt, másik része a nyálkahártyát támadja meg. Ezek közül mintegy 60-féle törzs a nemi szervek tájékán, a …

Tovább olvasás
Cruciferous Plus immunerősítő fitonutriens
Étrend kiegészítők

Cruciferous Plus immunerősítő fitonutriens

A keresztesvirágú zöldségek, vagyis a brokkoli, a karfiol és a kelbimbó családjába tartozók, sajátságos, semmilyen más élelmiszerben meg nem található fitonutrienseket tartalmaznak. Olyan tápanyagokról van szó, amelyek képesek csökkenteni egyes tumorok kialakulásának kockázatát, különösen a mell-, prosztata- és emésztőrendszeri- daganatokét. Az American Cancer Society napi egy adag keresztesvirágú zöldség fogyasztását javasolja, az átlagfogyasztás viszont ezzel szemben egy adag hetente. Minden Cruciferous Plus tabletta garantálja egy optimális adag különböző keresztesvirágú zöldségben található fitonutriens mennyiség bevitelét.
Miért a keresztesvirágúak?

Kutatások bebizonyították, hogy a nagymértékű keresztesvirágú-fogyasztás jelentősen csökkenti az egyes daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
A keresztesvirágúak …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Ízületi gyulladás, köszvény és kezelése

A köszvény (Arthritis urica) gyakorlatilag a húgysav kristályainak lerakódása a végtagok ízületeiben és szöveteiben. E lerakódás az ízületek közelében lévő csontok és az ízületi porcok elváltozásához vezet. Az ízület környéke pirossá válik, nagyon meleg lesz és erősen megdagad – ezen túl a szokásos, gyulladásokkal együtt járó tünetek, azaz láz, magas fehérvérsejt szám és húgysav-értékek, ritkábban fejfájás is felléphet.
Az esetek 95 százalékában a vese-funkció zavara okozza a húgysav túltermelést. Egyik kiváltó oka lehet a cukorbetegség (diabetes mellitus), mivel hosszabb időszak alatti magas vércukorszint a véredényeket károsítja, s ezáltal a vesefunkciót károsan …

Tovább olvasás
Antioxidáns formula: Carotenoid, Flavonoid, Cruciferous
Antioxidánsok

3 + 2 + 1 Antioxidáns formula: 6 adagnyi immunerősítő minden nap!

25 féle zöldségből és gyümölcsből származó valamennyi fitonutriens… hogy formában legyünk!
Carotenoid Complex
Tartalmazza az összes karotint, amely megtalálható a sárgarépában, paprikában, paradicsomban, spenótban, sárgabarackban, eperben és őszibarackban.
Flavonoid Complex
Tartalmazza az összes természetes eredetű , fekete áfonyából, kelkáposztából, céklából, bodzából, vörös és fekete szőlőből, narancsból, citromból, grapefruitból és zöld teából kivont flavonoidokat.
Cruciferous Plus
Brokkoliból, retekből, káposztából, fekete és barna mustárból, zsázsából, narancsból, édesgyökérből és szójából származó kivonatokat tartalmaz, azok összes jótékony hatásával együtt.
6 adagnyi immunerősítő, minden nap!
A GNLD “mágikus formulája” biztosítja Önöknek, hogy szervezetükbe a maximális mennyiségu˝ természetes eredetű fitonutriens jusson be, hála a …

Tovább olvasás