Egészségügyi problémák Kapcsolódó cikkek

Riasztó statisztikák a magyarok egészségi állapotáról

Az Európai Unióban arányaiban hazánkban halnak meg a legtöbben a daganatos betegségektől, az emésztőrendszerrel kapcsolatos gondokban és öngyilkosságokban a másodikok vagyunk – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, az Eurostat 2010-es adatait tartalmazó, de hat napja frissített statisztikából.
A Napi.hu cikke alapján
Nem akarok riogatni, de attól tartok, nagy a baj. Ennyire rossz statisztikai számokkal még nem találkoztam.
“Magyarországon 100 ezer lakosra vetítve 243-an halnak meg daganatos betegségekben. Ez kiugróan a legmagasabb érték…”
“Sajnos hazánk akkor is az élmezőnybe tartozik, ha azt nézzük, hogy arányaiban hányan halnak meg emésztőrendszeri betegségekben.”
Keringési rendszer: “Bár …

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Az Acidophilus Plus címkéjén az áll, hogy a termék streptococcust tartalmaz. Nem ez a torokgyulladásért felelős veszélyes baktérium?

Nem. Egyes jó baktériumok neve úgy hangzik, mint a rossz baktériumoké. A Streptococcus csak a baktérium formájára utal, és nincs semmi összefüggés az egészségjavító vagy betegséget okozó tulajdonsággal (a Strept jelentése “csavart”, a coccus jelentése pedig “gömbölyű”). A Streptococcus thermophilust – ez a faj található az Acidophilus Plusban – évszázadok óta alkalmazzák teljes biztonsággal tejtermékek készítése során. A torokgyulladást a Streptococcus pyogenes elnevezésű baktériumfaj okozza.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Szükségem van-e az Acidophilus Plusra, ha fogyasztok tejtermékeket?

Egyes tejtermékek, de nem mindegyik, tartalmaznak élő, aktív kultúrákat, amelyek közül sokat úgy árusítanak, hogy jót tesznek az egészségnek. Ezeknek a termékeknek a többsége friss, hűtést igényel, és komoly kétség merül fel azt illetően, valójában hány élő baktérium menekül meg a gyomorsavtól. Az Acidophilus Plus fogyasztásával jelentős számban juttatunk élő, jótékony baktériumot a belekbe.

Tovább olvasás
Gyakori kérdések és válaszok

Szedhetek-e Acidophilus Plust, ha laktózérzékeny vagyok?

Igen. Az Acidophilus Plusban található probiotikumok ugyan tejtermékekből származnak, azonban ezek annyira tiszták, hogy a fennmaradó laktóz mennyisége jelentéktelen, nem okoz semmilyen kellemetlenséget a laktóz-érzékenységben szenvedőknél. Sőt, mi több, a lactobacillusok képesek laktázt termelni, egy olyan enzimet, amely segít lebontani a laktózt, így segítenek az ilyen jellegű termékek megemésztésében.

Tovább olvasás
Tudástár

HPV (Human Papillomavirus)

Méhnyakrák és a HPV elleni küzdelem
A méhnyakrák világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat. A világon 550 ezer méhnyak- és egyéb rák kialakulásáért felelős, mely az összes daganatos megbetegedések 6,1%-a. Az epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a méhnyakrákok és az egyéb genitális karcinómák több mint 90%-a összefügg a humán papillomavírussal (HPV).
A HPV az egész világon megtalálható, és legalább 100 alfaja különböztethető meg, melynek egy része a bőrt, másik része a nyálkahártyát támadja meg. Ezek közül mintegy 60-féle törzs a nemi szervek tájékán, a …

Tovább olvasás
Egészségügyi problémák

Pattanásos bőr és kezelése

A pattanás a szőrtüszők gyulladása, amely leggyakrabban az arcon, mellkason, vállakon és a háton fordul elő.  Kiváltó oka lehet a hormonális egyensúly felbomlása, a túlzottan zsíros bőr vagy valamilyen baktériumos fertőzés.
Pattanás úgy keletkezik bőrünkön, hogy a szőrtüszők eltömítődnek (pl. megnövekedett faggyútermelés, elhalt bőrdarabok, túlburjánzott baktériumok által), s így a bőr pórusokon keresztül történő természetes tisztulása akadályba ütközik. Az eldugult tüszőkben könnyen túlszaporodnak a jelen lévő baktériumok, amely fertőzéshez és gyulladáshoz vezet.
A pattanások kialakulásának legfőbb oka a hormonális változásokban keresendő, elsősorban pubertás-korban, amikor a növekvő hormon-, leginkább az androgén-termelés miatt a …

Tovább olvasás
Acidophilus Plus bélflóra regeneráló probiotikum
Étrend kiegészítők

Acidophilus Plus – Bélflóra regeneráló Probiotikum

5 milliárdnyi barát az Ön mindennapi jó közérzetéért
A jó bélbaktériumok javítják az általános egészségi állapotunkat, visszafogják a baktériumok és gombák szaporodását, amelyek betegségekhez vezethetnek, és mindenekelőtt, megteremtik az egészséges bélflórát.
A tejtermékeket, amelyeket jótékony bélbaktériumok fermentációjával hoznak létre (joghurt, sajt, aludttej) világszerte évezredek óta fogyasztják. Mind a tudomány, mind a néphagyomány elismeri ezeknek a termékeknek a pozitív hatását. A GNLD által előállított Acidophilus Plus ilyen jó baktériumokból áll; a modern technológia segítségével egyesíti magában ezeknek az erejét és hatékonyságát, így garantálva, hogy az élő organizmusok nem pusztulnak el a gyomor által …

Tovább olvasás
Tudástár

Ismeri az „EVÉS” és a „TÁPLÁLKOZÁS” közötti különbséget?

A táplálkozás 6 szakasza
Amikor a táplálkozás kifejezést halljuk, gyakran azt gondoljuk: egészséges  és teljes táplálékbevitelről van szó. A gyakorlatban azonban, a táplálkozás igazán csak abban az esetben valósul meg, amennyiben minden  egyes sejtünk megkapja a fontosabb tápanyagokat olyan egyszerû formában, hogy azokat képes legyen feldolgozni. Fontos, hogy a szervezetünkbe  juttatott  tápanyagokat a sejtek felvegyék, feldolgozzák és beépítsék, a végtermékek pedig távozzanak belőlük.
Jól jegyezzük meg a különbséget:  étkezés az, amit megeszünk,  míg táplálkozás  az, amit a sejtjeink és szöveteink  valójában megkapnak.
A GNLD Tudományoss Tanácsadó Testülete, a SAB, nagyon jól átlátja ezt …

Tovább olvasás